✔ Betrouwbaar advies
✔ Eén geïntegreerd online pakket
✔ Persoonlijke aandacht

Horizontaal toezicht voor uw bedrijf

Als u zo min mogelijk tijd, energie en geld wilt steken in uw belastingaangifte kiest u voor belastingadvies van ons kantoor in regio Hapert en Bladel. Bij Ratio Accountants vinden wij deze impuls vanzelfsprekend. Daarom helpen wij u graag op weg met de introductie van Horizontaal Toezicht en een convenant dat wij hierover hebben met de Belastingdienst.

Kies voor Horizontaal Toezicht als deel van ons belastingadvies in regio Bladel en Hapert

De Belastingdienst heeft met de introductie van Horizontaal Toezicht de aandacht verlegd van sanctionering achteraf naar afstemming vooraf. Dit houdt in dat de fiscale processen van de ondernemer, de accountant en de Belastingdienst vooraf op elkaar worden afgestemd, zodat controles achteraf nauwelijks nog nodig zijn. Samenwerking tussen de partijen staat centraal. Bij Ratio Accountants in regio Bladel staan wij u bij met fiscaal advies en door samen met u het Horizontaal Toezicht te implementeren.

Win-win voor alle partijen

Bij Horizontaal Toezicht ligt de nadruk dus op de fase vóór de aangifte. Alle partijen zijn transparant, bespreken vooraf mogelijke discussiepunten en zoeken gezamenlijk naar oplossingen. De Belastingdienst gaat er vervolgens vanuit dat de aangiften correct zijn. Dat heeft een groot aantal voordelen:

  • Minder belastingcontroles en boekenonderzoeken.
  • Snelle ‘definitieve’ afhandeling van uw belastingaangiften en -aanslagen.
  • Snel zekerheid over uw fiscale positie.
  • Een vast aanspreekpunt bij de Belastingdienst.
  • Waarborging van de kwaliteit van uw accountant en zijn werkprocessen.
  • Snelle schakeling tussen accountant en Belastingdienst.

Door u te voorzien van gepast fiscaal advies bij ons kantoor in de buurt van Bladel, leiden wij dit proces in goede banen zodat u zo snel mogelijk van deze voordelen kunt profiteren.

Hoe het werkt

Wij hebben een convenant gesloten met de Belastingdienst. Hierin hebben wij onze wederzijdse rechten en plichten vastgelegd. De Belastingdienst toetst jaarlijks of wij onze interne processen goed op orde hebben en of de door ons opgestelde fiscale aangiften voldoen aan de kwaliteitseisen van de Belastingdienst. Bij convenantaangiftes worden er geen uitgebreide boekenonderzoeken gedaan, maar beoordeelt men steekproefsgewijs een beperkt aantal aangiften. Op onze beurt gaan wij met u een overeenkomst aan, waarin u verklaart dat u alle benodigde gegevens voor de fiscale verplichtingen op tijd, correct en volledig aanlevert. Wij zorgen ervoor dat dit proces voor u zo gestroomlijnd mogelijk verloopt. Uiteraard biedt ons kantoor in Hapert nabij Bladel u daarbij het gepaste belastingadvies. Ten slotte zal de Belastingdienst de ingediende aangifte ongewijzigd afwikkelen en hoeft u niet onnodig lang te wachten op de definitieve aanslag.

Meer informatie ontvangen?

Wij beantwoorden graag uw vragen over Horizontaal Toezicht en bieden u belastingadvies vanuit ons kantoor in Hapert nabij Bladel. Bel 0497-387335 of 06 – 21 83 74 68, of stuur een mail naar info@ratio-accountants.nl. U kunt ook gewoon even binnenlopen bij ons kantoor in de buurt van Bladel en een afspraak maken voor het ontvangen van persoonlijk fiscaal advies.

Wilt u terug gebeld worden?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid